Ny kund och samarbetspartner på Chalmers

28 Dec 2015

Andreas Dahlin, docent på avdelningen för Bionanofotonik inom institutionen för Teknisk Fysik på Chalmers tekniska högskola, köper ett nedskalat XNano 2 system av Insplorion. Under hösten kontaktade Insplorion Dahlins grupp, som är fristående ifrån Insplorions grundargrupp på Chalmers, då utveckling av sensorytor är ett gemensamt intresse.

Vi är mycket glada att Andreas väljer att köpa vårt instrument för att kombinera med sin egen uppställning, speciellt då vi har stor respekt för hans kunskap inom plasmonik och optik men även kring byggandet av mätinstrument. Vi ser detta som ett viktigt steg i vår fortsatta etablering av NPS-tekniken, där vi nu kommer få ett tätare samarbete som kommer synas både i vår produktutveckling men även i framtagandet av fler referensexempel för framtida marknadsföring”, säger Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion.

Andreas Dahlin belönades i december med titeln Wallenberg Academy Fellow, ett prestigefullt erkännande för unga svenska forskare. Hans forskargrupp utvecklar funktionella nanostrukturer som kan användas vid kemisk filtrering och analys av olika material som polymerer och biomolekyler. Han besitter unik kunskap kring fabrikation av bland annat nanohål, något som implementeras som en ny sensor för mätinstrumentet i Insplorions produktutbud.

Insplorions mätcell är robust och bra för att hantera små vätskevolymer. Jag kommer snabbare kunna få högkvalitativa resultat med detta tillskott bland mina instrument. Att nu börja samarbeta med Insplorion för att utveckla funktionella nanostrukturerade sensorer ser jag som mycket givande. Jag är glad att min forskning kommer till användning”, säger Andreas Dahlin, forskare inom Bionanofotonik på Chalmers.

Läs pressmeddelandet som pdf

Läs mer om Andreas forskning