Ny distributör i Portugal

23 Dec 2015

Insplorion har tecknat avtal med Paralab för instrumentförsäljning i Portugal. Paralab har sedan 1992 bedrivit försäljning och support av vetenskaplig utrustning och är Portugals största distributör inom detta område. De har ett team med god teknisk kunskap och ett brett sortiment där Insplorions mätinstrument passar mycket bra. Paralab är en lämplig partner i Portugal när Insporion nu utökar sitt distributörsnätverk.

Portugal är inte en prioriterad marknad för oss, men det är roligt att se att vi nu börjar bli så etablerade med våra mätinstrument, att passande och kompetenta distributörer kontaktar oss och vill distribuera våra produkter i sitt land. Lite extra intressant är att Paralab är starka på materialkarakterisering i gas och i höga temperaturer så det skall bli spännande att se hur de kan lyfta dessa användningsområden i Portugal”, säger Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion.

Avtalet innebär att Paralab blir Insplorions exklusiva representant i Portugal och de tar helhetsansvar för försäljning och marknadsföring samt framöver även service och support för Insplorions instrument. De köper instrument ifrån Insplorion till reducerat distributörspris och håller i kontakten med slutkund från första kontakt till installation. Paralab har under lång tid arbetat med andra mätinstrument till samma typ av kunder och har därmed en stor upparbetad kunddatabas som Insplorions produkter nu blir exponerade för.

Läs pressmeddelandet som pdf