Helsingfors universitet köper XNano-system

06 Apr 2016

Insplorion har idag sålt ett XNano-system till Institutionen för Kemi på Helsingfors universitet i Finland, docent Susanne Wiedmers grupp.

”Detta är roligt! Det är den andra instrumentförsäljningen vars kund inte kommer från vår grundargrupps nätverk något som många tidiga försäljningar gjort” berättar Patrik Bjöörn, försäljningsansvarig på Insplorion AB.

Första kontakten med Susannes grupp togs i slutet av 2014 i samband med en av bolagets kampanjer riktad till forskare inom biomolekylära interaktioner. Under hösten 2015 genomfördes testmätningar med Insplorions XNano-system på plats i Helsingfors med lyckade resultat som blev grunden för deras finansieringsprocess. Så sent som i slutet av mars genomfördes ytterligare tester av Dr. Joanna Witos, forskare hos Susanne, denna gång i Insplorions laboratorium i Göteborg.

”Vi är mycket glada att nu få full tillgång till Insplorions NPS teknik i vårt eget laboratorium. Vi är övertygade att den blir ett viktigt verktyg i våra studier av hur joniska vätskor påverkar cellmembran, något som är relaterat till deras toxicitet. Joniska vätskor bedöms ha en stor potential i skogsindustrin tack vare deras utmärkta solvatiserande kapacitet för cellulosa och biomassa” säger Susanne Wiedmer, docent i kemi vid Helsingfors universitet.

Frågor besvaras av:
Patrik Bjöörn, försäljningsansvarig på Insplorion AB, 0704-23 23 19, patrik.bjoorn@insplorion.com
Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion AB, 0723-62 32 61 eller patrik.dahlqvist@insplorion.com

Läs pressmeddelandet som pdf